Конференция за образованието се проведе във Филиала на ВТУ в гр. Враца

0

 

 

Във Филиала на Великотърновския университет в гр. Враца се проведе Юбилейна международна онлайн научно-практическа конференция на тема „Образованието: класичност и модерност“. Научното събитие е посветено на 10 години от създаването на Филиала като териториална изнесена структура на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и на 140 години от разкриването на първите педагогически курсове за подготовка на начални учители.

Конференцията беше открита с приветствие от проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност. Специална част от празника беше връчването на диплом „Дарител на ВТУ“ на гл. ас. д-р Иван Вълков, който дари 15 скулптури и картини на обща стойност 18450.00 лв., разположени в интериорното пространство в сградата на Филиала – Враца.

Със званието Емеритус професор на Великотърновския университет за значим принос към развитието на Филиала като образователен, научен, културно-художествен и спортен център беше удостоена доц. д-р Емилия Кирилова.

В конференцията участие взеха 45 университетски преподаватели и докторанти от България и от Висшето педагогическо училище в Аликсинац, Република Сърбия. Докладите са отпечатани в сборник, издаден от Университетско издателство „Св. св. Кирил и Методий”.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *