Фармацевтът Живко Василев от с. Ресен: „Ваксинирайте се! Слушайте лекарите, а не псевдоавторитети“  

0

С апел към хората да се ваксинират се обърна фармацевтът Живко Василев, чиято аптека от пет години работи в най-голямото село във Великотърновска община – Ресен. „Слушайте лекарите, а не псевдоавторитети. Лекарите не са учили шест и повече години просто ей така, тези хора знаят какво правят. Съветвам всеки да се ваксинира. При мен не идват болни хора, които са имунизирани срещу коронавирус“, сподели Василев по време на среща с кандидатите за народните представили от ГЕРБ Георги Недев и Георги Тодоров, общинския съветник Деян Хаджийски и жители на Ресен.

Освен фармацевта, посланик на ваксинацията в Ресен е и пенсионираната детска учителка Павлина Събчева. Имунизирала се е още през пролетта и оттогава не спира да съветва своите приятели и познати да го направят. „Не бива да сме егоисти. Това, че някой е с по-силен ген и не се разболява не значи, че не трябва да се мисли и за другите“, споделя Събчева. Образованието и здравеопазването да бъдат национални приоритети, казва детската учителка, а думите са подкрепени и от колежката и Румяна Папазова.

Ресен е чудесно място, споделят местните жители пред кандидатите от  ГЕРБ. Хората правят сравнение между управлението на ГЕРБ и случващото се през последните седем месеца. Обясняват, че десет години последователно през последните десет години в селото се реализират проекти и то става все по-привлекателно, а голяма е ролята на енергичната кметица Йорданка Колева. Местните казват, че все още има проблеми с ВиК-мрежата. Те обаче са разбрали, че за решаването му е нужно стабилно правителство начело на България, а не безвремие и служебни кабинети.

„И след изборите през април, и през юли Коалиция ГЕРБ-СДС бе единствената, която подходи държавнически и призоваваше да се състави правителство. Вместо това станахме свидетели единствено на политически реваншизъм, популизъм и резултатите ги виждаме днес – повсеместна криза. България има нужда от работещ парламент и правителство и ние ще направим всичко по силите си това да се случи“, казаха кандидатите от ГЕРБ.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *