Осем кандидати се борят за поста управител на „ВиК Йовковци“, трима не са допуснати

0

Осем кандидати са одобрени в конкурса за управител на „ВиК Йовковци“, след като дългогодишният шеф на дружеството инж. Димитър Владов реши да излезе в пенсия.

Имената на претендентите за поста са публикувани в съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това са: Илия Сирмов, Калин Нейчев,  Росен Трифонов, Игор Петров, Хари Павлов, Юлиян Иванов, Георги Новаков и Атанас  Стоев. Неодобрените кандидати са Детелина Борисова, Деян Кавръков и Емил Христов Минчев.

Допуснатите кандидати трябва да разработят концепция за развитие на търговското дружество за 5-годишен период на управление, която да предоставят на техническия секретар на Комисията в сградата на МРРБ в срок до 11.11.2021 , се посочва в съобщението.

Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността са кандидатите да са с висше инженерно, икономическо или юридическо образование, с образователно -квалификационна степен „магистър“. Те трябва да притежават  най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност – предоставяне на комунални услуги, както и да имат най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция.

Предстои третият етап от конкурса – събеседване с кандидатите, включващо въпроси по представената концепция, познаване на нормативната уредба, касаеща дейността на търговски дружества, осъществяващи дейности по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системи, в качеството им на ВиК оператори, представяне на способността на кандидата да планира и взима управленски решения, административни, професионални и делови качества и др.

Договорът за управление с избрания кандидат за управител се сключва за срок от 3 години.

сн. RegNews.net

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *