Панка Йорданова от Варна спечели конкурса за есе на младежкото обединение в БСП

0

 

Панка Йорданова от Варна е големият победител в конкурса на младежкото обединение в БСП, посветен на 1-ви ноември. Десетки участници от цялата страна изпратиха своите творби на тема „Срещнах съвременен будител“.

Победителят в конкурса получава смарт часовник, а специален плакет за участие получиха учениците от литературен клуб „Сладкодумци“, клуб „Журналист“ и клуб „Дебати“ от Шумен с ръководител Панка Йорданова.

Ето и част от есето на Панка Йорданова:

„…Хората, които ви вдъхновяват, мотивират, учат и възпитават – това са будителите. Обикновени, но специални хора, такива с чисто сърце и желание да помагат. Личности, които в нечии очи са пример за подражание, даже идол. Онези, които не гледат с предразсъдъци на живота, а знаят, че винаги може да са по-добра версия на себе си и изпитват вътрешната необходимост да надграждат уменията си, да ги предават на нуждаещите се от тях…
„…Будители са тези, които дават надежда за промяна, тези, които успяват да накарат хората да видят, че животът не е само вопли и сълзи. Не всичко е черно – бяло, понякога е хубаво да сложим едни розови очила. Лекари, учители, пазители на реда и още много професии могат да попаднат под този общ знаменател. Всеки твой избор, включително бъдеща професия, може да помага на хората повече, отколкото си мислиш…

Председателят на МО във Велико Търново Паулина Петрова сподели, че инициативата е изключително въздействаща. “Нека почитаме нашите прадеди, дали ни през годините духа на българщината, нека има съвременни будители, нека всички да бъдем будни!”, сподели  Петрова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *