Областният управител проведе работна среща за организацията на изборите

0

????????????????????????????????????

 

Работна среща във връзка с произвеждането на предстоящите избори за президент и народни представители на 14 ноември 2021 г. бе проведено в Областна администрация Велико Търново. Тя бе инициирана от областния управител Георги Гугучков. В срещата участваха Габриела Шилкова и Станислав Николов – заместник областни управители, Петя Райкова – Главен секретар на Областна администрация Велико Търново, секретари от десетте общини в областта, комисар Стефан Николов – началник на отдел „Охранителна полиция“, комисар Красимир Кръстев – началник на РСПБЗН, Николай Илиев – председател на РИК , Пенчо Минчев – Електроразпределение Север АД – управител на РОЦ Горна Оряховица, д-р Валентина Хаджирадева – директор на ЦМСП, инж. Розалия Личева директор на РУО, Мирослава Стратева директор на „Информационно обслужване“ АД – клон Велико Търново и представители на ГРАО.

Областният управител посочи, че към момента се работи усилено по подготовката на вота, според указанията на ЦИК и Министерски съвет. Дискутираха се транспортните схеми при доставката на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, изборни книжа, бюлетини и документи, осигуряване дейността на СИК, както и графикът за придвижването на секционните избирателни комисии до РИК, след като изборният ден приключи.
Обсъдена бе създадената досега организация и предстоящите ангажименти за провеждането на честни и прозрачни избори.

За нощта на изборите са осигурени достатъчно места за пристигащите членове на СИК, те ще могат да изчакват реда си в сградата на Областна администрация Велико Търново, както и в залите на Корпус 5 на Великотърновския университет, при спазване на противоепидемичните изисквания и запълване на залите до 30% от капацитета им. Секретарите на общини докладваха, че организация по места също и добра и не срещат трудности свързани с логистиката.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *