Нотариус Милен Матеев: „За пръв път имам надежда, че България може да тръгне по нов път на развитие“

0

За пръв път от много години насам имам надежда, че България може да тръгне по нов път на развитие. Че може да бъде счупен гръбнакът на корупцията, на порочните практики, на кражбите, че най-накрая честните, почтени и можещи хора могат да диктуват дневния ред на обществото ни. Това заявява нотариус Милен Матеев, който е втори в листата на коалиция „Продължаваме промяната“ във Велико Търново.

Винаги съм се интересувал от политика. Вълнувах се по време на  първите митинги след 10 ноември, следях непрекъснато политическата ситуация в страната. Никога не съм пропускал избори, но винаги съм отивал до урните с едно наум, защото така и не приех нито една от политическите платформи на партиите на 100 процента.

Особено тежко беше положението през последните 12 години при управлението на ГЕРБ. Не понасях начина, по който се ръководеше държавата, начина, по който се приемаха законите, не понасях налагането на един авторитарен режим от хора, които нямат визия за развитие на държавата. Най-много ме вбесяваше това, че може би за пръв път в страната имаше достатъчно пари, за да се случат промените, да се даде тласък за развитието й, но те бяха откраднати по най-безобразен начин и изтекоха неизвестно къде, споделя юристът. Загубихме години наред да ни управляват хора без визия. Затова през лятото на 2020 година, когато се почувства надежда за промяна, емоционално се отзовах на всички протести срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор. Тогава имаше надежда, че ще се разчупи тази система. Но накрая стана ясно, че протестът няма да има достатъчно енергия за това. По обигран начин властта успя за тушира недоволството. Миналата есен отчаянието ме завладя напълно. Въпреки че имам  хубава професия, която ми носи финансова и професионална удовлетвореност, сериозно се бях замислил за емиграция от страната, споделя  известният нотариус, който се ползва с голям авторитет не само във Велико Търново, но и в съседни области.

Милен Матеев е категоричен, че когато се е запознал с идеите на Кирил Петков и Асен Василев, за секунда не се поколебал да приеме да стане част от отбора на „Продължаваме промяната“. Това което най-много го е спечелило в платформата на партията е, че всички точки са прагматично, ясно и точно разписани, с конкретни действия, добре обмислени и внимателно планирани. Ще остана да работя за проекта „Продължаваме промяната“, той тепърва ще има развитие в България,  заявява великотърновецът. Той е убеден, че с развиването на партийните структури, ще се привлекат все повече амбициозни, честни и почтени хора в техните редици.

Сега е последният шанс нещата в страната ни да се променят и тя да поеме по нов, достоен път на развитие. Ако постигнем очакваните резултати  на предстоящите избори, ако спечелим доверието на хората и се стигне но конструктивно реформаторско мнозинство в Парламента,  държавата ни има шанс, посочва Милен Матеев.

Той е убеден, че ще насочи усилията си към това Велико Търново да стане един развиващ се град, който, освен със славната си история, да се гордее и с настоящето си. Градът ни има прекрасни възможности да се превърне в икономически център. Това може да стане с изграждането на бизнес паркове в региона и инфраструктурни възможности – жп транспорт, летище, пътища, магистрали, казва още нотариусът. Неговите наблюдения обаче сочат, че във Велико Търново от 80-те години на миналия век не е построено нищо знаково, което да допълни облика на старата столица като туристическа дестинация. Спомняте ли си нещо значително да се е случвало след построяването на паметника на Асеневци, пита юристът. По думите му грешно водените политики в управлението са довели до там, туристите да преминават едва ли не транзит през старата столица, спирайки на път за Варна или София, да хапнат и да видят Царевец. Нищо друго не може да задържи вниманието им за по-дълго време, а това е сериозен проблем за град с такава неповторима архитектура и историческо минало.

Тъжно ми е, когато при обиколките ни из региона виждам запуснатите ни селища. Разрухата и обезлюдяването все повече превземат не само селата, но и градовете, дори общинските центрове, споделя Милен Матеев и дава за пример Свищов, който може да се превърне в перлата на крайдунавските градове, но развитието му върви непрекъснато надолу.  Неработещо пристанище, все по-намаляващо население, липса на препитание, водят до там, градът да е със затихващи функции. Построяването на мост над Дунав и превръщането на площадката на АЕЦ Белене в бизнес индустриален парк са само част от реалните действия, които могат да преобърнат развитието на града и това е част от програмата на „Продължаваме промяната“.

Това, което ми дава надежда, е радостта на жителите на областта, които ни посрещаха в различните населени места, споделя нотариус Матеев. Той осъзнава огромната отговорност, която той и неговите съпартийци поемат пред народа си и е убеден, че ще работи с всички сили да не бъдат излъгани за пореден път очакванията на хората. Затова се надява избирателите да гласуват с бюлетина номер 25 за „Продължаваме промяната“, за да не  угасне и последният лъч надежда за развитието на България.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *