Първа оставка след изборите! Битката с Пеевски във Велико Търново „изяде главата“ на Христо Иванов

0

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и водач на листата на ДБ във Велико Търново подаде оставка като председател на „Да, България“. Това обяви самият той на Facebook страницата на партията.

Иванов обяви, че Изпълнителният съвет на партията е направила оценка на изминалите избори, че резултатите от изборите са прекалено слаби, след като се отчита влошаване спрямо вота на 11 юли.

Христо Иванов ще остане ръководител на партията в оставка, докато не се избере ново ръководство.

2 934  гласоподаватели от област Велико Търново са дали гласа си за „Демократична България“, сочат данните от Районната избирателна комисия при   72.62% обработени протоколи.  Със своите 5.12% партията на Иванов остава седма в надпреварата за Парламент, като преди нея са „Възраждане“, ДПС и ИТН, както и първите три партии „Продължаваме промяната“, ГЕРБ и БСП.

Според анализатори, негативната кампания на ДБ срещу Пеевски е „изяла главата“ на лидера на партията Христо Иванов. За разлика от предишните изборни резултати, когато партията имаше много по-добри резултати

„Аз нося отговорност за този резултат. Той е много лош. Изисква сериозно преосмисляне на курса и представителството, което вероятно ще има „Да, България“, посочва Христо Иванов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *