Данъчните отбелязват професионалния си празник – Деня на Св. Матей

0

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва професионалния си празник – Деня на Свети Матей – първият събирач на данъци. Навръх празника си данъчните отчитат още една година на рекордни приходи. До 31 октомври 2021 г. в НАП са постъпили близо 22,5 млрд. лева, което е 2,3 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година. За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага 150 различни онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции.

„Постигнатите отличните резултати се дължат както на добрата работа на всички служители в приходната агенция, така и на положителна промяна в поведението на данъкоплатците. Наблюдава се устойчив ръст на доброволното деклариране и плащане от страна на бизнеса и гражданите. Не мога да не спомена повишената ефективност на контролната дейност и постигнатите много добри резултати в борбата срещу сивата икономика. Факт е, че неуморният и отговорен труд, високите професионални стандарти, непрекъснато развитие на електронните услуги, съобразно потребностите на потребителите, бързината, точността и коректността в защитата на публичния интерес дават измерим резултат.

Така трябва да се развива НАП – непрекъснато да повишава качеството на предлаганите услуги и да намалява разходите на гражданите и фирмите, като ги улеснява да спазват задълженията си“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов в обръщението си към служителите на приходната агенция.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *