Българи, живеещи в Лондон, преобразиха детското отделение на болницата в Горна Оряховица

0
Детският кът на отделението по педиатрия в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица е с ново оборудване и играчки благодарение на дарители с големи сърца. Сдружение „Ангели за България“, със седалище в Лондон, което обединява наши сънародници във Великобритания, дариха в края на октомври маси, столчета, шкафчета и модули от ИКЕА и голям брой детски играчки за малките пациенти.
Малчуганите могат да играят и да разнообразяват монотонното болнично ежедневие с локомотивчета, колички, самолети, магнитни цифри, с музикално куче, с плюшени играчки, с готварска печка, фотоапарат, чайник, кукли Барби, танк и др.
„Когато здравословното им състояние позволява и се чувстват по-добре, децата се занимават в детския кът“, коментира началникът на отделението д-р Елена Ангелова.
В момента в Детско отделение ситуацията е спокойна, болните деца са три – с бронхит и пневмония. Тази сутрин бяха изписани три оздравели деца. От повече от седмица няма случай на болно с коронавирус дете и обособеният ковид сектор за деца е със свободни легла.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *