Международният фолклорен фестивал – Велико Търново, получи престижно световно признание

0
На завършилия скоро 50-ти конгрес на CIOFF в Будапеща, Унгария, Международният фолклорен фестивал – Велико Търново, бе удостоен отново със статут „CIOFF International Festival“ за 2021-2030 г.
Това е признание за висок професионализъм на организацията на фестивала и неговия екип, сподели Емил Павлов – президент на МФФ и председател на УС на Националната секция на CIOFF България. От организираните от CIOFF над 1000 фестивала по света, само 230 са удостоени със такъв статут, посочва той.
Тази година във Велико Търново се проведе 23-ото издание на преснижния международен форум. По време на фестивала се проведе среща между кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на CIOFF Филип Босан. На нея беше обсъдена възможността старата столица да бъде домакин на Световната фолклориада – най-голямото събитие на CIOFF (Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства), която се провежда на всеки четири години.  Следващото издание на Световната фолклориада е през 2025-а година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *