На 8 декември ще се гледа делото срещу Фана, отмъкнала лотариен билет с печалба от 250 000 лева и духнала за Холандия

0

На 8 декември окръжен съд – Велико Търново, ще гледа делото срещу жена, присвоила със сила лотариен билет с печалба 250 000 лева. Това стана ясно на днешното заседание на ВТОС.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с който подсъдимата Фана С. С. е обвинена в това, че на  14.06.2016 г. в село Царски извор, община Стражица, отнела от владението на малолетното лице М. Н. Е. (р. 2002 г.), лотариен билет от играта „БИНГО ЛОТО“ на „Националната лотария“, организирана от „Ню Геймс“ АД – гр. София, с печалба 250 000 лева., собственост на  Н. Е. Й. (майка на малолетното лице) от с. Царски извор, община Стражица, с намерение притовозаконно да го присвои, като употребила за това сила, изразяваща се в насилствено дърпане на лотарийния билет от ръцете на пострадалия М. Н. Е., посочват от съда.

Сага с откраднатия билет се точи вече пета година.  През лятото на 2016-та, когато в страната се вихри масова истерия с билети от лотарията,  с джобните си пари момчето от Царски извор си купило  билет, който се оказал с огромна печалба. Мирослав се похвалил пред роднините си, но първата, която реагирала, била леля му  Фана, която изтръгнала билета от ръцете му и му се скарала, че е малък и не може да участва в такава игра.  После тя се се обадила в телевизията и след няколко дни голямата сума й била преведена по банкова сметка. Междувременно между родителите на момчето и лелята се развихрили люти скандали.

Майката на Мирослав подала сигнал в Окръжна прокуратура във Велико Търново. На 9 август 2016 г. било образувано дело срещу неизвестен извършител за кражба в особено големи размери. Фана се сдобила с обвинение, но докато се стигне до блокиране на сметката й, тя успяла да   изтегли парите, да си купи имоти и скъпи вещи и да духне за  Холандия.

Следва съдебна сага с прекратяване на делото и прехвърлянето му в прокуратурите във Велико Търново и Горна Оряховица, възобновяване на делото и т.н. В крайна сметка Окръжната прокуратура в старата столица довела до край разследването и внесла в съда обвнителен акт срещу извършителката.

През изминалите 5 години бащата на малкия късметлия се разболял и починал. Мирослав и майка му живеят в мизерия и бедност в Царски извор.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *