26-годишната титулувана шахматистка Цвета Галунова е най-младият народен представител от областта

0

 

 

26-годишната титулувана шахматистка Цвета Галунова е най-младият парламентарист в бъдещото Народно събрание от Великотърновска област, потвърди самата тя. Цвета ще представлява жителите на региона от партия „Възраждане“, тъй като водачът на националистическата формация, която направи пробив на изборите – адв. Елена Гунчева, предпочете да стане депутат от Пловдив, където също водеше листата.

Цвета Галунова е международна майсторка за жени по шахмат. Тя е европейска шампионка за момичета и шампионка на България във всички възрастови групи, включително и за жени. Създател, ръководител и треньор в щахматния клуб „Асеневци“.

Миналата година по време на локдауна Цвета Галунова,  заедно с други млади хора създадоха инициативата „Обединени с надежда“. За да издържа шахматния си клуб  младата жена продава зеленчуци на пазара във Велико Търново.

„Ще следвам сърцето, разума и съвестта си. Влизам в политиката чиста, чиста ще изляза един ден, ако усетя съвестта си застрашена. Искам да докажа, че политиката не е мръсно нещо, а е за хора с чисти помисли“, коментира Цвета Галунова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *