„Етър“ с драматична, но заслужена победа, отново е първи!

0

 

„Виолетовите“ взеха изстрадана, но заслужена победа с 2:1 над „Литекс“ с победен гол на Кольо Станев в третата минута на 4-минутното добавено време. Успехът изстреля етърци на първото място, след като „Миньор“ не успя да бие у дома „Добруджа“, а „Хебър“ падна с 2:0 в Дупница.

Първото полувреме бе равностойно, като „Етър“ не успя да наложи превес. Първата опасност бе за гостите в 10-ата минута, когато след удар на Папазов Ради Апостолов успя да избие топката от голлинията. „Болярите“ можеха да поведат в 18-ата минута – Кръстев центрира отляво, но Дани Младенов от чиста позиция стреля с глава над гредата. В 26-ата минута след корнер Папазов от гостите нацели напречната греда. Етърци зачестиха с атаките, но те се разбиваха пред наказателното поле на „Литекс“. В 42-ата минута отново Дани Младенов с глава можеше да открие отблизо, но стреля във вратаря.

И в началото на втората част „Литекс“ не се отказа да атакува, но в хода на мача атаките на „болярите“ ставаха все по-опасни. Влизането на Кнежевич и Янков до голяма степен обърна мача. След  центриране на Станев отдясно Ловре Кнежевич стреля, но ударът му бе блокиран. Веднага след това Кольо Станев можеше да вкара, но изстрелът му мина до гредата. Така се стигна до 63-ата минута, в която Ловре Кнежевич си прехвърли топката от единия крак на другия и със страхотен удар матира вратаря Весков – 1:0. Още ненарадвали се от гола, етърци обаче допуснаха изравняване – след центриране отляво Пламен Николов отблизо засече топката в мрежата за 1:1.

Колкото повече наближаваше краят, атаките на „Етър“ се засилваха. В 80-ата минута след голямо разбъркване така и не се намери кой да промуши топката в мрежата. Същото се случи и пет минути по-късно, когато по чудо не падна вторият гол. В 87-ата минута Мариян Иванов нанесе силен удар от дистанция, вратарят едва изби, но в добавката Ради Апостолов нацели левия стълб.

Още в първата минута на 4-минутното добавено време Николай Янков стреля опасно, но вратарят успя да извади с крак. В 93-ата минута Янков пусна прецизен пас в дълбочина към Кольо Станев, който напредна отдясно, имаше двама съотборници на позиция, но правилно реши да завърши сам и ударът му донесе победата с 2:1, което хвърли в делириум публиката по трибуните.

„Етър“: Анатоли Господинов, Атанас Кръстев, Мариян Иванов, Яни Пехливанов, Здравко Илиев, Мартин Петков (57 Николай Янков), Кольо Станев, Радослав Апостолов, Николас Фемиа, Ромеш Ивей (57 Ловре Кнежевич), Даниел Младенов (72 Христо Димитров).

Великов: „Веднъж и ние да бием в последната минута!“

„Можеше и по-рано да си решим мача, видяхте колко положения пропуснахме. Но всичко е добре, когато завършва добре! „Литекс“ е добър отбор, имат опитни футболисти и млади перспективни, и срещу „Хебър“ навън падна в 95-ата минута. Най-важното е, че взехме трите точки!

Първото полувреме не се получаваше, но след 60-ата минута изпуснахме 3-4 чисти положения. Късметът ни покри и за първи път този сезон бием в последната минута. Но мисля, че през цялото време бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да победим!“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *