Дани Голакова гласува в далечна Австралия с ръчно бродирана риза с шевици и една българска роза

0

 Гласувам винаги, защото това е мое право, моята воля, моят свещен дълг към моята Родина, казва сърцатата лясковчанка

Както въздухът е необходим за поддържането на живота, така и всеки наш глас е необходим за поддържането на демокрацията. Гласувам винаги, защото това е мое право, моята воля, моят свещен дълг към моята Родина. Никога не съм била безразлична, апатична, отчаяна, примирена. Чувствам се отговорна, значима, полезна, непримирима. Това сподели за „Болярски новини“ Йорданка Голакова от Лясковец. Тя даде своя глас на балотажа на президентските избори в Аделаида, Австралия, където живее със семейството си.

Скъпи български граждани, където и да сте по света, не забравяйте своите корени, помнете миналото, почитайте настоящето, защитете бъдещето, призова сърцатата лясковчанка, която отиде до урната, пременена с ръчно бродирана блуза с българска везба. Красивата дреха изработила самата тя, когато била бременна с дъщеря си Елена – сега един от водещите технолози и производители на вина на далечния континент.

Крайно време е българинът да разбере, че животът му ще е такъв, какъвто си го направи. Държавата може само да му създаде условията, а развитието  и успеха му зависи от него самия, казва още Дани Голакова.

Тя е позната на хиляди жители на областта, защото години наред беше емблематично лице на „Винпром – Лясковец“ и е един от първите организатори на винен туризъм не само в региона, но и в страната. Артистичната Йорданка Голакова посрещала всеки ден по няколко автобуса с гости във винзавода, където в избата била направена атрактивна дегустационна зала. Тя може с часове да разказва за славното минало на предприятието, което със своите вина и прочутото лясковско шампанско обирали куп награди в страната и по света.

Вече 54 години Дани Голакова споделя живота си с бившия военен пилот Енчо Голаков и се радват на двете си прекрасни деца – Елена и Тодор. Въпреки че от години живеят в Австралия, те и за миг не губят връзката с родината си и гласуването приемат като свой дълг и отговорност към земята, която ги е родила.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *