Съветник псува на онлайн заседание на комисии след гаф с микрофон (ВИДЕО)

 

Великотърновски общински съветник си изтърва емоциите след очевиден гаф с микрофона по време на онлайн заседание на постоянните комисии по Икономически въпроси и Бюджет и финанси.

 

 

Срамната случка се разиграва в края на миналата седмица и за съжаление е стриймвана в социалната мрежа от страницата на институцията. Впрочем гафът вече е широко известен, но се оказва, че нарушилият приличието няма как да бъде санкциониран постфактум, тъй като водещите на заседанието не са чули ругатнята, а са научили за нея малко по-късно от възмутени свои колеги, които правят забележка за непремерения език.

 

Заради пандемичната обстановка заседанието на комисиите и самите сесии се провеждат  в платформата CISCO Webex Meetings, което явно затруднява съветникът Гюнай Далоолу. На въпросното заседание по време на проверка на кворума той отправя нецензурни думи, а през следващите около два и половина часа изобщо не може да включи микрофона си. Затова пък на няколко пъти обяснява вота си без звук и само на камера, принуждавайки колегите си да „четат по устните му“. В крайна сметка Далоолу дори телефонира на водещия заседанието, за да заяви становището си по различните проблеми от дневния ред на комисиите.

Това не е първият подобен гаф на онлайн сесии, но досега никой не си и позволявал ругатни,  коментират потресените колеги на сгафилия. Който дори не се е извинил. И припомнят, че предвидените санкции за подобно поведение са твърде снизходителни – забележка, отнемане на думата или отстраняване от заседанието. Мнозина коментират, че трябва да се въведе етичен кодекс, за да няма такива срамни прояви…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *