Още 60 души от областта се заразиха с COVID-19

0

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са шестдесет (60).

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: дете от ДГ „Соня“ гр. Велико Търново; ученик от 12 клас в ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Горна Оряховица и учител от начален етап на обучение в СУ „Ангел Каралийчев“ гр. Стражица, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в обектите, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани три починали лица от област Велико Търново – 2 жени и 1 мъж. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 26.11.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 84 815 дози ваксини (с натрупване), от които през последното денонощие 578 (Comirnaty – 479, Moderna – 46 и Janssen – 53). Със завършен имунизационен цикъл са общо 45 405 лица (с натрупване) – 22,00% от подлежащото на ваксинация население в областта на и над 12 години. С поставена бустерна доза (реваксинация) са 2 150 лица от областта (с натрупване).

В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове. Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 22 – 26 ноември 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“. На 26 (петък) ноември 2021 г., от 9:00 ч. до 14:00 ч., в Общностен център в гр. Елена е създадена организация за извършване на ваксинации срещу COVID-19 на лица от малки населени места на територията на общината, от мобилен медицински екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕАД – Велико Търново. На 27 (събота) и 28 ноември (неделя) 2021 г. в град Велико Търново ще работи изнесен временен имунизационен пункт за ваксинация срещу COVID-19, разположен на територията на Търговски парк – Велико Търново (ул. „Магистрална“ №17, с достъп от паркинга, вдясно от входа на супермаркет СВА), с работно време от 9:00 ч. до 13:00 ч. Имунизациите ще се извършват от медицински екип в системата на детско и училищно здравеопазване към Община Велико Търново, с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор. През почивните дни в град Велико Търново ще работят и следните временни имунизационни кабинети в: – РЗИ – Велико Търново – ул. „Никола Габровски“ №23 (западен вход) – на 27 ноември (събота) и 28 ноември (неделя) от 9:30 ч. до 15:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор; – МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД – етаж II, Приемно-консултативен кабинет в Консултативно-диагностичния блок на лечебното заведение – кабинет №212, гр. Велико Търново, ул. Ниш №1 – на 27 ноември (събота) от 9:00 ч. до 14:00 ч.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *