С фойерверки, с много усмивки и настроение беше открита Коледната изложба базар на социалните услуги в община Велико Търново

0

С фойерверки, с много усмивки и настроение във Велико Търново беше открита Коледната изложба базар на сувенири и изделия, изработени от потребители на социални услуги в общината. Прекрасните произведения на изкуството са в една от къщичките на Коледния базар в парк „Марно поле“ и за да дадат старт на дълго чаканото събитие тук се събраха десетки потребители и ръководители на социални услуги.

 

Много съм щастлива, че за 15-та година представяме тези прекрасни подаръци. Тази година в базара са включени 27 социални услуги, финансирани с помощта на държавата, каза директорът на общинската Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“  Росица Димитрова. Те са за различни целеви групи – деца, пълнолетни с увреждания и възрастни хора. В базара тази година участват пет центъра за работа с деца и младежи от всичките 22 на територията на общината, както и три наши партньори  от НПО, с които от години работим. Това са Общинската организация към Съюза на инвалидите във В. Търново, фондация „Искам бебе“ и фондация „Зов“, посочи Димитрова.

Базарът ни винаги създава настроение у хората, кара ги да се усмихват, да вярват в доброто. Той е стимул за развиване на различни умения при нашите потребители, създава им самочувствие. Нашите хора влагат много любов във всичко, което изработват и което може да бъде видяно тук. Те чакат с нетърпение това събитие, искат го, чувстват се изключително значими чрез него. И са много щастливи, когато великотърновци и гостите на града си тръгват с нещо от нашите щандове, каза още Росица Димитрова.

Красиви сувенири, коледни играчки, украшения за дома и пъстри аксесоари могат да бъдат открити в къщичката на социалните услуги.

Средствата от продажбите ще бъдат използвани за закупуване на нови материали и пособия за изработване на сувенири за следващите благотворителни базари. С част от средствата им се организират и кратки излети и екскурзии до природни и исторически забележителности.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *