Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов: Няма никакъв план за овладяване на кризите, пред които сме изправени

0

 

 

Вместо конкретни разговори за бъдещето на България, виждаме следизборно представяне на предизборни програми в мол. Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи, част от най-голямата дясно-центристка политическа сила в цяла България. „Изправени сме преди три кризи – миграционна, ковид и финансово-икономическа. Можеше да има много стабилно управление между ГЕРБ, СДС и партиите на промяната. Затова в листите на ГЕРБ заложихме на опитни експерти, които знаят как да се справят. Вместо това предложения за финансова стабилност дава шампионът по фалиране на банки. Румен Гечев, Румен Овчаров или Емилия Масларова са промяната? Тези, които дават предложения сега всъщност имат по 100 000 гласа“, коментира Борисов и подчерта, че в момента няма какъвто и да е план за овладяване на кризите.

„Проявяваме разбиране към избора на хората, но ще продължим да задаваме въпросите си, защото българските граждани продължават да живеят в тази страна. И заслужават отговори.

Загубихме изборите. Но съдията не само свиреше за другия отбор, но и играеше на терен. Никой не може да отрече грубата намеса на служебния кабинет на Румен Радев, нито регистрираните изборни нарушения“, продължи Борисов.

Председателят на ГЕРБ изтъкна изключителната важност на магистралите „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“ за икономиката в цяла Северна България, както и на тунела под Шипка. „Кандидатът за транспортен министър казва „Не“ за колекторната магистрала „Хемус“, щели да строят магистрала между Истанбул и Констанца. Това трябваше да го кажат преди изборите, за да преценят хората от Северна България дали искат да имат магистрала“, посочи Бойко Борисов. По думите му, докато управляват хората на Румен Радев, няма да бъде реализиран нито един от жизненоважните за Севера инфраструктурни проекти.

Във Велико Търново и Арбанаси се проведе обучение за младежи от Националния изпълнителен съвет и Националния координационен съвет на МГЕРБ. Форумът бе открит от председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, кмета на Велико Търново Даниел Панов и проф. д-р Костадин Ангелов – народен представител в 47-о Народно събрание. Темите на обучението обхванаха ролята на младите лидери в политиката и обществения живот, приемствеността и споделянето на опит, управлението на екипи, медийното поведение и комуникация, политологията и социологията и др. Сред лекторите бяха заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, доказани професионалисти и експерти – Деница Сачева, проф. Антоанета Христова, Росен Йорданов, Деница Сачева и др.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *