Цвета Галунова и активисти на ПП „Възраждане” организираха акция по почистване и запечатване на старото училище в с. Караисен

0

 

 

Новоизбраната народна представителка Цвета Галунова, заедно с активисти на местната партийна структура „Възраждане” организираха акция по почистване на старото училище в с. Караисен и запечатване на прозорците за зимата.

„Вярвам, че благородните каузи трябва да ни обединяват, затова се радвам, че в инициативата се включиха, както привърженици на партията от региона, така и хора от селото, от кметството, а Община Павликени съдейства за извозването на боклука и подсигури част от инвентара, който ни бе необходим. Идеята ни е да забавим разрушителните процеси, които текат от години във емблематичната сграда, докато успеем да се преборим за по-добра държавна политика, относно опазване на сградния фонд в хилядите малки селища в България, които изглеждат изоставени и ненужни”, коментира новоизбраната народна представителка.

Това не е първата акция на Цвета Галунова в селото, чийто род по бащина линия е от Караисен. През последните две години младата жена е част от организаторите на честването на първата битка на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която се е провела в караисенските лозя.

„Вече 30 години училището не функционира, но днес то бе изпълнено с хора с положителни емоции и желание да направят нещо хубаво и полезно. Запечатахме 23 прозореца, остават още 18. Изметохме стълбището, коридорите и почти всички стаи. Събрахме едно ремарке боклук – общо 15 чувала. Има поне още толкова работа. Ще се наложи да продължим в някоя от следващите седмици, за да довършим започнатото”, сподели още Галунова и благодари на всички, които са се включили.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *