Общинските съветници от БСП-Павликени с поредица жестове преди Коледа

0

 

 

Общинските съветници от БСП-Павликени продължават традицията си в седмиците преди Коледа да правят дарителски жестове в подкрепа на местната общност.

Съветниците-социалисти подкрепиха семейството на покойната Емилия Ангелова от Бяла черква, която стана донор и спаси живота на трима души. Местните парламентаристи от БСП Христо Кавалски и Милка Христова се срещнаха със съпруга и сина й, който тази година ще бъде абитуриент, като дариха 200 лева за коледните празници.

Финансово дарение за изографисването на църквата „Св. Иван Рилски“ в с. Дъскот направиха съветниците от БСП. Те посетиха храма в деня на организирания благотворителен базар, на който се събираха средства за стенописването на сградата. По време на събитието отец Киприян направи водосвет, проведе се и никулденски курбан. Към нуждата църквата да придобие нов облик, първа насочи вниманието 8-годишната Виктория, която изработи играчки от природни материали, за да събере нужните средства. Чрез нейните усилия и подкрепата от редица съмишленици мисията изглежда постижима.

„Инициатор е едно малко дете на едва осем години, което в навечерието на светлите християнски празници е решило да покаже на възрастните как да бъдем единни и обединени в общи каузи. Малката Вики ни преподаде днес един велик урок по човещина, родолюбие, великодушие и вероучение. Поздравих организаторите на събитието и ги приветствах за прекрасната инициатива. Пожелах да се съхранят в тези тежки дни на изпитания, а най-големият български светец Иван Рилски, да пази и закриля тях и техните близки!“ каза Христо Кавалски при връчване на дарението.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *