В Павликени наградиха спортист, треньор и ветеран на 2021 година

0

Спортист № 1 в община Павликени за 2021 година е Трифон Маринов от Спортен клуб карате „Киокушин – Павликени”. Треньор на годината е Боян Ангелов от карате клуба, а най-изявен сред ветераните е Марио Куев от Футболен клуб „Удар“ – Бяла черква. Наградите бяха връчени по време на церемонията „Спортист на годината“, на която за седми път бяха отличени спортистите с най-високи успехи в изминалите 12 месеца.

Специален гост на церемонията беше олимпийският шампион по карате от Токио 2020 и бронзов медалист от Световното първенство по карате в Дубай – Ивет Горанова. „Честито на номинираните и техните треньори. Пожелавам им голяма мотивация, желание за победа и боен дух. Нека следващата година да е по-успешна от тази. Няма как без загуби, но когато допуснете загуба – да можете да си вземете поука от нея“, каза тя.

„Макар тази година състезанията да са по-малко на брой, аз знам, че нашите спортисти положиха усилия да се подготвят, да бъдат на ниво и да дадат всичко от себе си. Успехите на нашите спортисти са успехи на Павликени! Сега ще наградим най-заслужилите, но съм казвал и в минали години, че всеки един наш съгражданин, който отдели време за спорт, вече е шампион!“, обърна се към шампионите кметът инж. Емануил Манолов. „Благодаря ти, Ивет, че откликна на поканата ми и днес си сред нас. Трябва да знаеш, че в последните години каратето в Павликени се развива с много силни темпове и ние истински се гордеем с нашите каратисти и техните завоювани медали. Надявам се, че днес ще имаш време да им кажеш няколко окуражаващи думи и чрез твоя светъл пример нашите деца да помечтаят един ден да бъдат на олимпийската стълбичка“, обърна се градоначалникът към олимпийския шампион.

Комисия с председател кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов и членове инж. Албена Петрова – зам.-кмет на Община Павликени, Катя Димитрова – началник отдел „Хуманитарни дейности”, както и общинските съветници от Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма: председателя Тодор Кутрев, Петър Кънчев, Георги Шопов и Габриела Страхилова се събра и номинира спортистите в трите категории.

Първо място в категорията „Ветерани” заема Марио Куев от Футболен клуб „Удар“ – Бяла черква. Марио Куев е пример за младите футболисти в неговия тим. С присъствието си изгражда спокойствие и стабилност в отбора. С увереност, с прецизна и сигурна игра винаги дава най-доброто от себе си за постигане на победата.

Втори е Симеон Симеонов от Клуб по водни спортове „Росица“ – Павликени. През 2021 г. Симеон Симеонов има спечелени четири златни медала от Републикански първенства за ветерани. Трето място не се присъжда.

Треньор № 1 за 2021 г. е Боян Ангелов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени“. В държавното първенство, провело се в Бургас, и в Националната купа, провела се в Ямбол, тази година състезателите на сенсей Боян Ангелов спечелиха общо 23 медала – 7 златни, 9 сребърни и 7 бронзови, във възрастовите категории деца; юноши младша и старша възраст.

Втора сред треньорите е Цвета Галунова от Шахматен клуб „Маринополци“, а трети – Гошо Илиев от Спортен клуб по волейбол „Павликени“.

Спортист № 1 в община Павликени за 2021 година е Трифон Маринов от Спортен клуб карате „Киокушин – Павликени”. Той е носител на златен и сребърен медал на Държавното първенство, провело се тази година в Бургас.

Отличия получиха и състезателите в топ 10 на класацията:

2-ро място – Пресиан Йорданов от Шахматен клуб „Маринополци“ гр. Павликени

3-то място – Емил Валентинов от Спортен клуб по волейбол „Павликени“

4-то място – Крисия Маринова от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”

5-то място – Йордан Йорданов от Общински футболен клуб „Павликени”.

6-то място – Венцислав Георгиев от Баскетболен клуб „Росица” град Павликени

7-мо място – Марая Иванова от Клуб по водни спортове „Росица” – Павликени

8-мо място – Дамян Стефанов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”

9-то място –  Валери Йорданов от Футболен клуб „Недан” село Недан

10-то място – Стилиян Стефанов от Футболен клуб „Бъдеще” село Бутово

Спортът е приоритет на Община Павликени. И през 2021 г. Община Павликени полага усилия за издигане нивото на спорта и подобряване на спортните бази. Тази година със средства от бюджета на Община Павликени започна изграждането на слънчева водогрейна инсталация за затопляне на водата в покрития плувен басейн в град Павликени. Ще бъдат инсталирани термопомпени обезвлажнители и газова въздухоотоплителна секция. С реализираните дейности сградата на басейна ще постигне клас „А“ на енергийна консумация.

Община Павликени е една от малкото общини в България, която предоставя безвъзмездно спортните обекти на всички клубове, развиващи дейност на територията на общината.

За поредна година Община Павликени финансово подпомогна дейността на спортните клубове, в резултат на което сме свидетели на отлични спортни постижения по време на състезания и турнири от държавния и международен спортен календар, въпреки обстановката и изпитанията, на които е подложен светът.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *