ФИФА дава 290 000 долара за нов футболен терен до стадион „Ивайло“

0

Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде построен западно от стадион „Ивайло“ на мястото на бившата ледена пързалка.Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА.

Осигурените средства са в размер на 290 000 долара, има избран изпълнител след успешно проведени процедури от БФС като възложител.Планирано е изграждането на новия терен да приключи до края на август 2022-а година. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, естествено тревно покритие, ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и др.Като партньор и собственик на поземления имот Община Велико Търново премахна коритото на старата ледена пързалка и осигури средства за преместване на трафопоста и за изграждане на подпорна стена от страна на ул. „Йоновка“.Общината си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха демонтирани остатъците от оградата, пространството бе подравнено и цялостно почистено от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др.
С изграждането на новото футболно игрище кметът на Велико Търново Даниел Панов изпълнява пореден поет ангажимент. Теренът ще подобри значително материалната база и условията за развитие на професионалния и детско-юношеския футбол.
Инициативата надгражда реализирания преди две години проект за създаване на тренировъчния футболен терен с изкуствено покритие „Трифон Иванов“, който бе построен до Спортно училище „Георги Живков“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *