Бивш кмет на Харманли ще управлява ВиК във Велико Търново

2

Атанас Бързев Стоев е спечелил конкурса за управител на „ВиК Йовковци“. Той е бивш кмет на Харманли и бивш управител на ВиК-дружеството в Хасково. Стоев ще замени на поста дългогодишния шеф на търновското ВиК инж. Димитър Владов, който се пенсионира. Името на новия управител все още не е оповестено официално от Министерството на регионалното развитие, но е внесено във ВиК асоциацията, където са уведомени акционерите.

Десетима се бориха за поста управител на „ВиК Йовковци“, сред които и кадри на местното дружество, но явно човек отвън ще ръководи дейностите по водоснабдяване и канализация в старата столица. А тук проблемите никак не са малко. Като се започне от честите аварии на магистралния водопровод, които оставят десетки хиляди жители на областта без вода за по няколко дена, и се стигне до непрекъснатите аварии в градската част, както и некачественото подновяване на настилките след тяхното  отстраняване.

Данните за Атанас Стоев не са много. За него се знае, че е бивш кмет на Харманли, а през 2006 – 2010 и 2013 – 2015 е бил управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Хасково. Бил е също изпълнителен директор на „ЗММ Любимец“ АД като представител на „Булвеста холдинг“. В биографията му фигурира и период като  общински съветник в Харманли, миналата година е избран и за съдебен заседател в РС Харманли.

About Post Author

2 thoughts on “Бивш кмет на Харманли ще управлява ВиК във Велико Търново

  1. Данни има колкото щете, само да може да ги прочетете. Не вярвам да не си спомняте, че през 2017 г. се разбра, че хората в Хасково, Първомай и селата са пили години наред вода с 3-4 пъти над допустимата норма уран, радий 226, и т.н. Пили са, поливали са зеленчука, консумирали са и всички длъжностни лица невинни. Той бил кмет, после управител на ВиК-то – ни лук ял, ни мирисал, безотговорен и сега идва тук. Горко ни търновци!

  2. При конкурс се предпочита вътрешен и по-млад при равни други условия. В случая познава Президента!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *