Деян Гемиджев отново спортист на годината, а треньор номер едно е Йонка Генчева

Шампионът на страната по диск Деян Гемижев бе избран за Спортист №1 на болярския град в традиционната анкетата на Общината, спортните журналисти и общинските съветници от ПК по децата, младежта и спорта. Състезателят на СК „Ивайло -93“ получи своя приз от кмета инж. Даниел Панов. Втори остана борецът от СК „Илия Павлов“- Рамазан Рамазанов, а на трето и четвърто място се наредиха братята Симеон и Тонислав Събеви, които са състезатели по плуване на ПК „Царевец“.

Състезателката по конен спорт- Анна Ангелова от СК „Калоян-92“ е пета, а след нея в класирането е балканският и национален първенец по автомобилизъм Мирослав Ангелов от СК „Мегапорт. На седмо място се нареди носителката на купата на страната  и вицешампионка Десислава Николова от Хандбален клуб „Етър-64“.

 

Спортист № 1 за юноши и девойки стана Николинка Бояджиева от СК „Катана“. Тя получи наградата си от председателят на Великотърновски Общински съвет Венцислав Спирдонов.

Втори е първенецът по борба Ник Дойчинов от СК „Илия Павлов“, трета е шампионката по конен спорт Йоана Тодорова от СК „Калоян-92“, а след нея в класирането се подредиха Емилио Шопов от Боксов клуб „Ивайло“ , Самуил Николов от СК „Боляри-2009“, Петър Хаджииванов от СК „Царевец“ и хандбалистката Златина Коева.

Йонка Генчева е Треньор №1 на Велико Търново за 2021 година, като за пръв път от създаването на анкетата победителят в категорията бе избран единодушно. Йонка Генчева си отиде от ковид през септември, но в настоящата година направи „Етър-64“ носител на Купата на България и държавен вицешампион за жени. Кметът Даниел Панов връчи наградата на нейната дъщеря Кристина Генчева, която благодари за признанието към нейната майка и обяви, че от догодина ще бъде организиран турнир по хандбал за момичета и момчета на името на Йонка Генчева.

Наградата „Трифон Иванов“ отиде при най-добрия футболист от школата на „Етър ВТ“ – Росен Върбишки. Той също получи своя от приз от кмета на общината, а председателят на местния парламент обяви решението на Общинския съвет за тазгодишната награда.

Снимки: Даниел Йорданов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.