Клуб „Млад еколог“ при ОУ „Св. Патриарх Евтимий“  ще се грижи за терен от парк „Дружба“

0

 

Учениците от клуб „Млад еколог” при  ОУ”Св. Патриарх Евтимий” „осиновиха“ терен от парк „Дружба” във Велико Търново, който ще бъде облагороден чрез засаждане на 36 броя дървета и храсти. Това съобщи техният ръководител и преподавател в учебното заведение Таня Илиева.

Клубът  ”Млад еколог” обединява ученици от 6-клас  и е част от проекта  за иновативно училище към Националната програма на МОН – „Иновации в действие”. Вече втора година клубът провежда своите занятия по иновативен метод – чрез пряка връзка с проблемите на заобикалящата ни среда. Учениците изучават различни теми, свързани с екологията и участват в дейности с практическо приложение.

Днес младите еколози отбелязаха с изработени от тях табелки терена, за който ще полагат грижи. Предварително учениците събраха информация за всеки от планираните за засаждане растителни видове:  произхода на дърветата и храстите, размерите, нуждите от влага, светлина и почва, и изготвиха зелен паспорт на терена.  През пролетта  ще участват в засаждането на растенията и ще полагат грижи за тях.

Целта  на тази дейност е младите хора да научат за поддръжката на парковете, за специфичните нужди на всяко растение, да проследят и участват в жизненият цикъл на растенията, да развият отговорност и загриженост към заобикалящата ги среда.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *