Измама с къща за гости в Леденик. За Нова година я резервирали над 300 души, въпреки, че местата са за 17 човека.

0

 

За нов тип измама съобщи в репортаж „Нова телевизия“. Къща за 17 души в село Леденик е приела заявки от над 300 човека за Нова година.

Всички те вече са платили капаро. Разбират,  че „купонът“ ще е общ дни преди да отпътуват за празника. Засега самите потърпевши са издирили 25 компании от цялата страна, които са платили за нощувки в последните два дни от 2021-ва година, но смятат, че има още  излъгани.

Още в първите дни на есента, компании от цяла България планират ваканцията си за Нова година, но без да подозират, плащат капаро за едно и също място – къща за гости във великотърновското село Леденик.

Разбират, че са измамени, буквално дни преди да отпътуват за посрещането на Новата година.

„Дойде време да пазарим за новогодишната вечер и за останалите вечери, при което се свързахме с жената да попитаме какво има в къщата дали има нужда да се купува допълнително чинии, понеже сме голяма компания и други посуди, на което не успяхме да се свържем с нея”, разказа Ясен.

„Успяхме да разберем за измамата от групите във Facebook”, твърди пред „Нова телевизия“ и  Петър Янев.

„При повторен опит на друг телефон на сайта се свързахме реално с шефа на къщата Георги, който ни обясни, че ние не сме част от гостите на Нова година в тази къща, което нас ни наведе на мисълта, че сме излъгани по някакъв начин”, разказва още Ясен.

Според Велислава Данева вероятно 25 компании общо са резервирали къщата, което прави около 325 души.

Капарото е превеждано на жена, която е наела къщата от собственика й, за да я преотдава за ползване. Опитите на репортерски екипи  да се свърже с нея също се оказаха безуспешни. И така на собственика на къщата се наложило да обяснява на хората за измамната схема на наемателката си, разказва той.

Наемателката, дължи пари и на собственика на имота.

”От както започна да ме разиграва за наема, не мога да говоря с нея. Тя трябваше да си го плати на 5-ти декември наема, от тогава много трудно. Праща ми едни фалшиви платежни нареждания, като уж ми била пуснала парите, после се оказва, че в банката станало някакъв проблем. Върти ни просто за парите”, разказва и реалният собственик.

Георги Данаилов вече е подал сигнал в полицията и призовава всички потърпевши да направят същото.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *