Адв. Людмила Илиева ще е новият областен управител?

0

 

Адв. Людмила Илиева ще е новият областен управител на Велико Търново, разбра редактор на „Болярски новини“ от източници от спечелилата изборите формация „Продължаваме промяната“ /ПП/.

Според коалиционния формат, в който участват ПП, БСП, ИТН и ДБ, в избирателните райони, в които една от четирите формации няма депутатски мандат, то неин представител ще представлява държавната власт. Адв. Илиева е представител на коалиция Демократична България. Любопитното в случая е, че тя ще има само един заместник, а не трима, въпреки че управляващата коалиция е от четири политически субекта.

Людмила Илиева има двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Тя е втори мандат общински съветник в местния парламент на Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. бе и зам.-председател на Общинския съвет в Железничарския град. Тя е член на Националното ръководство на ДСБ от 2016 г. и е съучредител на Политическа академия „Атанас Буров“, която за пет години е обучила над 200 млади политици от цялата страна. Адв. Людмила Илиева е семейна, има дъщеря и син.

Очаква се официално новината да бъде обявена този четвъртък – 30 декември след заседание на Министерски съвет.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *