Домашното насилие взе още една жертва – почина простреляната от мъжа си лясковска учителка Даниела Райкова

0

 

 

Домашното насилие взе поредната си жертва – този път в региона. В началото на 2022 г. 51-годишната учителка от Лясковец Даниела Райкова издъхна в болница, след като няколко дни лекарите се бориха за живота на уважаваната ръководителка на театрален състав „Мелпомена“. Именно трупата съобщи за фаталния изход в социалната мрежа с трогателен пост за сбогуване.

Постът, с който театралите от „Мелпомена“ се сбогуват с Даниела

Както „Болярски новини“ съобщи, скандалът между нея и мъжа, с когото тя е живеела на семейни начала, се случва в края на миналата година около 20.00 ч. Тогава в ПУ на Горна Оряховица е подаден сигнал за намерени мъж и жена в безпомощно състояние пред жилище в Лясковец. Установено е, че 51 годишната Даниела е отишла до дома на бившия си приятел 53-годишният Димитър на ул. „Капитан Петко войвода“. Двамата очевидно са се скарали, а в пристъп на силен гняв мъжът е произвел изстрел с незаконно притежавана пушка самоделка.

 

Пред медии съседи на двамата споделят, че Димитър и Даниела са се разделили наскоро, а той е приемал много тежко раздялата. Вечерта на 30-ти декември жената е отишла до жилището, за да върне кучето на Димитър. Освен по любимата си, той е стрелял и по себе си, като вторият изстрел се е оказал смъртоносен и той е починал на място.

 

Даниела Райкова е била уважаван педагог в Лясковец и ръководител на театрален състав „Мелпомена“. По думите на колегите й тя е била лъчезарна, мила и добродушна… Всичките й съграждани, приятели и роднини са потресени от семейната драма.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *