Адв. Людмила Илиева е новият областен управител

0

Адвокат Людмила Илиева е новият областен управител на област Велико Търново, а решението бе взето на първото заседание на Министерския съвет за 2022 г. Самото предаване на властта във ведомството се очаква да стане следващата седмица.

Както „Болярски новини“ пръв съобщи, адв. Илиева поема областната администрация като представител на един от партньорите в новата управляваща коалиция. Тя е общински съветник в Горна Оряховица от Демократична България и член на националното ръководство на ДСБ. Решението се очакваше още в края на миналата година, но стана факт едва днес.

Новото е, че вместо един заместник, както беше обявено по-рано, адв. Илиева ще има двама вицегубернатори. Това съответно са Огнян Стоянов от БСП, който също е досегашен местен парламентарист в Железничарския град и председател на общинската организация на партията. Другият е Станислав Николов от ИТН, който заемаше поста и в мандата на служебния областен управител.

Сформирането на новата областна управа ще доведе до промени в Общинския съвет в Горна Оряховица. На мястото на Илиева трябва да влезе ресторантьорът Севдалин Кръстев, а БСП в местния парламент ще представлява Емилян Миланов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *