Ученици направиха фейсбук профили на древни философи

Как би изглеждал един фейсбук профил на философ, ако социалната мрежа съществуваше в древността или Просвещението? Какви статуси биха публикували Сократ, Епикур и Диоген? В какви фен групи биха се включили Ницше, Волтер и Монтескьо? Каква музика биха споделяли и какви ли разгорещени спорове щяха да се вихрят под техните публикации? Кои исторически личности биха влезли в приятелските им листи?

На тези въпроси опитаха да си отговорят учениците от девети и десети клас в СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов, разработвайки въображаеми фейсбук профили на философи по избор, под ръководството на учителката си г-жа Милена Димитрова.

Условието на задачата бе учениците да се придържат максимално към историческата действителност и фактите, свързани с философите, с техните идеи, произведения и дори личен живот.

Проектите бяха представени пред старши експерта по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Велико Търново д-р Боянка Димитрова. Тя наблюдава с интерес презентирането на профилите и поздрави учениците и преподавателя за оригиналната идея и блестящото й изпълнение, като допълни, че няма търпение да научи тяхната следваща провокация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *