Велико Търново представя богатата си история и културно наследство в Мадрид

0

 

 

Богатото културно-историческо наследство и туристическият потенциал на Велико Търново ще бъдат представени на най-голямото специализирано изложение в Испания – FITUR. Международната туристическа борса в Мадрид ще се проведе от 19 до 23 януари.

Изложението е първото присъствено от началото на пандемията, в което Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ ще презентира старопрестолния град като българската историческа и духовна столица – целогодишна дестинация за културен туризъм.

Първото участие на ОТА „Царевград Търнов“ на борсата в Мадрид бе през 2019-а година. В резултат само през следващите месеци туристите от Иберийския сезон се увеличиха с 30%. Представянето на Велико Търново на настоящето изложение е предпоставка за още по-силен интерес от испанските и португалски туристи през предстоящия сезон.

Борсата в Мадрид се провежда от 1981 година нас и е сред най-значимите събития в областта на туризма както в Испания, така и в световен мащаб. Традиционно във форума се представят над 100 държави, множество туристически агенции и асоциации.

 

Снимки: FITUR 2019

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *