ноември 30, 2022

Департаментът за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти във ВТУ за пръв път отбеляза своя празник

На 24 януари, Международен ден на образованието, (ДЕПОКПС) към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза за пръв път своя празник. От името на ректорското ръководство приветствие отправи заместник-ректорът по научната дейност проф. д.и.н. Милко Палагурски.
Във виртуалното събитие се включиха: проф. д-р Радослав Радев, директор на Департамента в периода 2016 – 2019 г., директорите на департаментите към ПУ „П.Хилендарски“ – проф. д-р Галин Цоков и към БСУ – проф. д-р Мария Алексиева, началници на Регионални управления на образованието, управителя на издателство „Клет“, България – г-н Владимир Колев, ЦМЕДТ „Амалипе“, директори на училища от Велико Търново и Ловеч. Празникът включи и обявяване на резултатите от Педагогическия конкурс „Новатори в образованието“, провеждан по инициатива на проф. д-р Даринка Гълъбова за втора поредна година.
Събитието завърши с приветствие от доц. д-р Петя Събева, директор на Департамента, която сподели: „За всички нас предизвикателствата пред средното образование са професионална кауза, свързана с ежедневни сложни решения. Справяме се с тях. Често на висока цена. Защото нашата ангажираност с професионалното израстване на педагогическите специалисти няма как да е безпристрастна. Тя обвързва научната обективност с минал опит, сложни взаимоотношения, твърде често и със сложни решения.
Да се преподава е изначално трудно. Да се преподава на преподаващи в днешното безвремие – още повече. Учим се от всеки успех. Учим се и от всеки неуспех. И в този ни път не сме сами. Споделен е. С усилията на всички нас – ръководството на Великотърновския университет, членовете на академичния състав на Департамента, които са представители на всички основни структурни звена на нашия университет, административните служители, колегите, които се включват в дейността ни в съответствие със своята професионална експертиза и нашите партньори.“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *