Рецидивист с няколко присъди брутално нападнал възрастна жена, отнел й портфейл с документи и 70 лева

28-годишен мъж е задържан в Районното управление на полицията в Горна Оряховица за извършен грабеж. На 22 януари т. г. около 11,10ч. е получено съобщение от потърпевшата, че в жилищен вход в Горна Оряховица, й е извършен грабеж. 71-годишната жена разказва, че след нанасяне на удар с ръка в областта на гърба, мъж отнема портмонето й с документи и 70 лева. Потърпевшата прави подробно описание на извършителя.

В резултат на незабавно извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на служителите на РУ Горна Оряховица и РУ Велико Търново, в 13:20ч. на жп гара Велико Търново е задържан извършителят – мъж от село Дряновец, Русенско, осъждан неколкократно за кражби и грабеж от съдилищата в гр. Бяла и гр. Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.1, т.4 от НК.

Извършителят на грабежа е задържан за срок до 72 часа. На 23.01.2022г. той е привлечен в качеството на обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК. Пред служебен защитник неколкократно осъжданият мъж прави самопризнания и дава обяснения. Част от отнетата сума е възстановена.

Внесено е искане във ВТОС за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.