Двама пияни и двама дрогирани шофьори са установени от полицаи в региона през почивните дни

0

Двама водачи, употребили алкохол са установили служители на Районното управление на полицията в Павликени и Пътна полиция. В петък вечерта в село Батак е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 52-годишен мъж от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,22 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Същата вечер във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 62-годишен мъж от областния град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,50 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Служители на полицейското управление в Свищов и Пътна полиция са установили и двама водачи, употребили наркотични вещества. В събота вечерта в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 21-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

В събота сутринта в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Ровър», управляван от 25-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин, метаамфетамин и канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е образувана преписка.

 

 

 

 

 

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 354 граждани, от които 81 за употреба на алкохол и 220 автомобила, от тях 24 товарни. Съставени са 21 акта и са наложени 106 глоби по фиш. Заснети са 46 видеоклипа за скорост. Издадени са 6 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *