222 нарушения, допуснати от пешеходци, са констатирали полицаите в областта само за десет дена

0

39 граждани са блъснати на улицата миналата година, двама са загинали

 

Общо 222 нарушения на Закона за движение по пътищата, допуснати от пешеходци са констатирали служители на ОДМВР – В. Търново по време на специализирана полицейска операция „Пешеходец“, проведена в периода 21-30 януари 2022 г.

В хода на акцията са проверени общо 2 517 граждани и 1786 моторни превозни средства. Съставени са 180 акта и са наложени 1234 глоби по фиш. Установените, нарушения, допуснати от пешеходци са 222, от тях 23 внезапно навлизане на пътното платно и неправилно пресичане и 199 пресичане на нерегламентирани места. Санкционирани са 7 водачи на превозни средства, неосигурили предимство на пешеходци. Изпратени са 37 сигнални писма до стопани на пътя за установени нередности по маркировката или знаковото стопанство, обозначаващи позволените места за пресичане.

От началото на годината до 30 януари в област В. Търново са регистрирани 7 пътни инцидента, с участието на пешеходци, при които са пострадали 7 граждани, загинали няма. През същия период на миналата година регистрираните инциденти са с два по-малко, с петима ранени и без загинали.

През 2021 г. на територията, обслужвана от ОДМВР – В. Търново са регистрирани общо 39 случая на блъснати пешеходци, при които са пострадали 39 граждани, а двама са загинали.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *