Търновка потресена – диагностицираха баща й с ковид чрез ЕКГ, но без тест!

0

 

 

Възрастен мъж от Велико Търново е бил диагностициран с ковиид-19 без тест и само чрез електрокардиография /ЕКГ/, твърди дъщеря му Красимира Кацарска в публикация в социалните мрежи. В поста си жената подробно описва патилата на своя родител, който на всичкото отгоре е бил ваксиниран.

По думите на Кацарска, в неделя сутринта родителят й се оплакал от типичните симптоми – хрема, кашлица, болки в гърлото и в мускулите. По неин съвет баща й се свързва с личния лекар, който от своя страна го насочва към спешен кабинет. Мъжът е инвалид, трудно подвижен в следствие на претърпяна преди години катастрофа и живее сам. След като позвънил на 112, линейка го е откарала в Нова болница, където процедурите продължили около час.

„Мина час, аз звъня и питам прегледаха ли те, какво ти каза лекарят? Той ми казва с Ковид съм. Питам прегледаха ли те, как установиха, че си с Ковид, тест правиха ли ти? Мили хора, без тест, без преглед, нито гърлото са му гледали, нито слушалка са му слагали. Направили му ЕКГ и му казали: ти си с Ковид и трябва да останеш в болница. Щях да получа удар. Казвам му, как без тест ти казаха, че си с Ковид? Кажи на лекаря, да ти направи тест, ако не ти направи тест, да те прегледа, да ти изпише лекарства и в къщи. След час аз отново му звъня, питам татко какво става, прегледаха ли те? Той казва – взеха ми кръв и ми направиха снимка. Викам – това, вече е нещо, а тест правиха ли ти“, описва ситуацията търновката. И твърди, че на баща й не е правен тест, тъй като той не бил спешен случай, а тестовете… били малко на брой. Най-шокиращото в историята обаче е твърдението на жената, че медицинското лице, изписало лекарства на баща й, било … гинеколог.

 „Мили хора, до сега не бях чувала гинеколог да приема болни пациенти с диагноза Ковид, без тест. Изписали му лекарства, които и аз можех да му кажа – стрепсилс, мукосулван сироп и ксилометазолин капки. Уважавам лекарите и техния труд. Аз самата работя с много лекари, но за мое съжаление, живея далеч от баща си в друг град. Как е възможно, без да ти направят тест, да ти поставят диагноза Ковид? Зная, че няма лекари, защото младите лекари напускат България, но това което ни се случва не е нормално, не е допустимо в 21век? Кой ще лекува болните хора? Мили хора, нямам думи“, коментира още Красимира Кацарска.

Поради късния час „Болярски новини“ не успя да вземе другата гледна точка, но ще продължим темата.

Снимката е илюстративна

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *