Да си върнем колорита в живота, усмивките и прошката! Това е посланието на новия спектакъл на МДТ „К. Кисимов“ (СНИМКИ, ВИДЕО)

0

Билетите за премиерата на „Не сме от тях“ по разкази на Чудомир вече са изкупени

 

Време е да върнем цветовете и колорита в живота си, да си дадем сметка колко затворено и сиво живеем през последните години! От нас самите зависи да се заредим с чувство за хумор, за закачки, за шега, за прошка…

Това е основното послание на първото за сезона премиерно заглавие на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Утре на сцената на МДТ ще оживеят неповторимите герои на Чудомир  в постановката „Не сме от тях“.

В това представление героите, които са цветни и забавни, непрекъснато си правят лоши шеги, но всичко накрая завършва хубаво  – с помирение и сдобряване. Нещо, което загубихме – да отхвърлим отмъщението в отношенията си, защото то носи лоша енергия и ни пречи да продължим напред. Това каза Невена Митева – режисьор-постановчик на спектакъла.

Започваме сезон, през който ще отбележим няколко знакови годишнини – 125 г. от рождението на патрона на нашия театър Константин Кисимов, 70 г. от създаването на професионален драматичен театър и 50 г. от създаването на музикален театър във Велико Търново, подчерта директорът на културната институция Васил Вълчев. Той благодари на режисьорката, с която театърът поставя трети успешен спектакъл след „Гераците“ и „Животът – това са две жени“, както и на цялата трупа на театъра, която е заета в новата постановка.

Художник и сценограф на „Не сме от тях“ е Лидия Къркеланова, авторската музика е на Петър Атанасчев, хореографията е на Лили Иванова, а Яница Брънзелова е музикален педагог.

Да се постави Чудомир на сцената е трудна работа, за това се иска пълно отдаване от страна на целия екип и съм щастлива, че видях точно това у колегите си, сподели Невена Митева.

Хумор, музика и ефектни танци ще видят зрителите утре вечер на сцената на великотърновския театър, но те са само допълнение към мъдрите послания на Чудомир – един все още недооценен български автор, който е на световна висота, допълни Митева. Тя каза още, че е приела творчеството му като своя мисия и това е четвърти спектакъл, който прави по неговите текстове.

„Не сме от тях“ е компилация от няколко знакови разказа на Чудомир, които обаче са органично свързани в един общ текст и именно това е било голямото предизвикателство, сподели още Невена Митева.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *