Шестокласници от ОУ „Д. Благоев“ проведоха вълнуващ час по литература с театрална постановка на „Под игото“

0

Един вълнуващ час по литература (комуникативни компетентности), който протече като театрална постановка,  проведоха ученици от  6 б клас  в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Идеята е на тяхната учителка по литература Таня Мишева, която преди ваканцията дала на своите възпитаници задача да разучат внимателно части от главите „Радини вълнения“ и „Представлението“ от романа „Под игото“ на Иван Вазов.

Като истински театрали децата влязоха в ролите със сценичен грим и подходящо облекло.

Своето компетентно мнение за техните изпълнения дадоха директорката на училището Надя Владимирова  и актьорът от МДТ „Константин Кисимов“ Кирил Милушев. Г-жа Владимирова призна, че много обича театъра и посъветва децата да се вживеят още повече в образите. Това, че сте застанали вече пред публика, е много смело и ви поздравявам, каза на малките театрали актьорът Кирил Милушев, който ги увери, че ще им бъде по-лесно, ако са сигурни в текста и го научат още по-добре.

В ролите на вазовите герои се превъплътиха Лъчо (Кириак Стефчов), Преслав (Графа), Анна-Мария (Многострадална Геновева) и други.

Най-вълнуващата част от часа беше финалът, когато в класната стая зазвуча вълшебният звук на гайдата в изпълнение на талантливата Ивета.

По инициатива на директорката Надя Владимирова театрализацията ще бъде представена и публично от малките артисти за празника 24 май.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *