Инж. Емануил Манолов: „Васил Левски остава еталон за святост и жертвоготовност в името на родината“

0

 

 

Възпоменателна церемония по повод 149 години от смъртта на Васил Левски събра в Павликени стотици граждани, които се поклониха пред паметника на Апостола. Поклонението в Павликени традиционно се организира пред паметника-морена с барелеф на националния герой.

„Васил Левски остава еталон за святост, чисти помисли и жертвоготовност. Васил Левски е за нас символ на границата между всичко българско и родно и всичко чуждо и опасно. Васил Левски е от малкото ни ориентири в днешния ден за това кое е патриотично и кое – родоотстъпническо“, каза в словото си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Апостолът няма равен не само по своето дело, но и в народната почит към него. Събираме се тук, при тази морена, и в деня на рождението му, и в деня на героичната му смърт. Винаги сме изпълнени с признателност за чистото и свято дело на най-достойния българин“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха представителите на община Павликени и на Общинския съвет, политическите партии, училищните ръководства, детските градини, Исторически музей – Павликени, обществени и неправителствени организации, както и граждани.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *