Гледайте мюзикъла „Службогонци“ с промо билет за двама на цена от 10 лв.

0
Само днес може да закупите билет за двама на цена от 10 лв. за обичания мюзикъл „Службогонци“ от Парашкев Хаджиев. Спектакълът е тази вечер от 19 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Билети за постановката се продават на касата на МДТ, както и онлайн на сайта на театъра на адрес https://teatarvtarnovo.com/.
„Службогонци“ е най-новото музикално заглавие в афиша на великотърновския театър. Спектакълът е посветен на две знакови годишнини, които МДТ ще отбележи през 2022 г. – 70 г. от създаването на професионален драматичен театър в старата столица и 50 г. от откриването на музикално-драматичния театър.
В мюзикъла, създаден по едноименната комедия на Иван Вазов и либрето на Банчо Банов, участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на великотърновския театър. Режисьор е Гълъб Бочуков, който е автор и на сценичната версия на спектакъла. Диригент-постановчик на „Службогонци“ е Игор Богданов, а диригент – Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, хормайстор е Яница Първанова, а концертмайстор – Милена Байнова.
Тази година е юбилейна за „Службогонци“, защото се навършват 50 години от създаването на мюзикъла, припомни директорът на театъра Васил Вълчев. Той подчерта, че заглавието е сред най-добрите национални жанрови образци, което съчетава неувяхващо актуален сюжет с музикална драматургия, основана на ярък мелодизъм и тематични контрасти, водещи до динамични обрати. Истинска галерия от типове характери и обществени нрави от началото на ХХ век, „Службогонци” и днес ни представя самоироничен поглед към някои специфични изкривявания на ценностната система и нравите на обществото. Наивни или комични, хитри или агресивни в опитите си да стигнат до бленуваната служба, героите в спектакъла предизвикват различни оценки и смях, но и противоречиви усещания с горчив привкус заради обезцененото човешко достойнство.
Мюзикълът е своеобразен фойерверк от запомнящи се мелодии, колоритни тембри, характерни танци, зрелищни ситуации, които увличат с патоса, жизнеността и динамиката си. Валсове, танга, фокстроти наред с неравноделните български ритми са само малка част от едно ярко сатирично представление с гротескови нюанси, будещо смях и размисъл.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *