Над 11 хил. справки за изплатени доходи през 2021 г. вече са подадени в НАП Велико Търново

0

До 28 февруари фирмите и самоосигуряващите се ще могат да коригират допуснатите неточности в подадените данни

Повече от 11 000 предприятия и самоосигуряващи се лица от Великотърновска област вече подадоха в НАП  справките за доходи, изплатени през 2021 година (по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ), пет дни преди изтичането на крайния срок за това – 28 февруари. Над  4400 са обявили изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи, посочени в чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ. Близо 7000 са справките, подадени от работодатели по чл.73, ал. 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2021 г. облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски.

Заради допуснати неточности,  10 % от предприятия и самоосигуряващи се лица са изпратили отново справките за изплатени доходи на физически лица в рамките на определения за това 7-дневен срок. Работодателите имат възможност до 28 февруари да проверят, коригират и подадат справките си отново без да им бъдат наложени санкции, напомнят от приходното ведомство.

Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700,  съобразно тарифата на съответния оператор.

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *