Свищов се представя на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“, което се провежда под мотото „Завръщане към нормалното“

0

Община Свищов за поредна година взе участие в най-престижния туристически форум у нас

На 24 и 25 февруари 2022 г., в Интер Експо Център – София се проведе 38-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“.

През 2022 година акцентът е поставен върху мотото „Завръщане към нормалното“ / „Back to normal“ и е под егидата на Министерството на туризма. Форума откри министърът на туризма Христо Проданов, а за официална снимка до него се наредиха посланиците на над 10 държави.

След двете най-тежки години в историята на туризма в световен мащаб, в туристическата борса „Ваканция и Спа Експо“ тази година участват 110 изложители от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и други страни. Програмата на форума включва събития, засягащи всички сектори на туристическата индустрия – новите технологии, защитата на компании и клиенти при кризи, проблемите с кадрите и професионалната подготовка, тенденциите при създаване на туристически продукти.

Проявата дава уникална възможност общините и мениджърите на туристически обекти да съпоставят своите предложения с конкурентите и да почерпят идеи, които да интерпретират в бъдеще.

На щанда на Свищов екипът на Туристическия информационен център представи красивия дунавски град, посрещайки много посетители и потенциални партньори. Община Свищов отчита, че туризмът се събужда след пандемията и търсените изживявания и очаквания на туристите се променят. Затова залага все повече на възможностите за алтернативен туризъм, като форма на привличане на туристи. Международната борса е чудесна възможност за демонстрация на новостите и обмен на информация за тенденциите в туризма с възможност за установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства.

Голямо е разнообразието от туристически продукти, които промотира Община Свищов за сезон 2022 г. Както такива, които представят културното и историческото наследство на региона, местните забележителности, богатия културен календар, така и възможности за различни видове почивка, местата за настаняване и практикуване на алтернативен туризъм.

Със свои рекламни продукти на щанда на Община Свищов участваха и фирми от частния туристически бизнес в града.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *