32-ма украински бежанци намериха подслон в Горна Оряховица

0

 

 

32-ма украински граждани от град Запорожие и околността ще бъдат настанени със съдействието на областния управител Людмила Илиева в хотел „Раховец“ в Горна Оряховица. Бежанците, между които има и 18 деца, са пристигнали късно снощи в града и в момента властите уточняват подробности около престоя им. Ще бъдат извършени нужните  лекарски прегледи и ще се установи дали и колко от хората имат потребност от специфични медицински и други грижи.

 

„Специално искам да отлича усилията на г-жа Цанка Димитрова, която е собственик на хотела и даде подслон на бежанците, въпреки че все още не е ясно кога ще получи финансиране за издръжката и изхранването на тези хора. Много съм впечатлена и от усилията на Лина Костадинова, която е украинска гражданка и от години живее и работи в Горна Оряховица. Тази дама извършва огромна по обем работа по посрещане и настаняване на български и украински граждани в областта, а Областна администрация ще й съдейства“, увери Людмила Илиева. Тя апелира към гражданите на област Велико Търново да бъдат все така съпричастни като уточни, че понякога малките човешки усилия и жестове вършат повече работа, отколкото огромни дарителски кампании.

Людмила Илиева отчете голям интерес от съвместната кампания на Областна администрация и Националната асоциация на доброволците в Република България. В Областния координационен щаб по кризата в Украйна вече се записват доброволци, владеещи украински и руски език. Прави се и регистър на местата за настаняване в цялата област.

НАДРБ разполага с база данни от хора в цялата страна, а гражданите могат да потърсят информация за кампанията на уебстраницата на НАДРБ: www.navrb.bg.

Връзката с Областния координационен център се осъществява чрез:

тел. 062 600841 /от 09.00 до 17.00/

e-mail: governor@velikotarnovo.government.bg

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *