Великотърновски огнеборец, спасил много човешки животи, получи награда на церемонията „Пожарникар на годината“

0

 

 

Старши инспектор Димитър Желев от РСПБЗН – В. Търново бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2021“, като подгласник в категорията  „Спасителна дейност“. Тържеството се проведе днес в сградата на Министерството на вътрешните работи.

Старши инспектор Желев е участвал в ликвидирането на редица инциденти, спасяването на човешки животи от пожари и при тежки пътно-транспортни произшествия. Едни от успешните акции, преминали под негово ръководство са спасяването на три деца от заключен горящ апартамент в кв. „Чолаковци“ във В. Търново, спасяване на жена паднала от Балдуиновата кула в Архитектурно-музеен резерват Царевец, ликвидирането на последствията от тежката катастрофа, станала на 4 ноември миналата година, на главен път София – Варна, в района на разклона за с. Леденик, между цистерна и влекач. В следствие на удара тогава последва взрив и пожар на наличното в цистерната дизелово гориво. Благодарение на професионализма на ст. инспектор Желев и действията на дежурните екипи евентуална заплаха за населението и околната среда бе неутрализирана.

Служителят работи изключително активно и по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Участва и в поддържащото обучение и взаимодействие с Доброволно формирование „Велико Търново”. През периода на службата си в МВР старши инспектор Димитър Манолов Желев е награждаван неколкократно за постигнати високи резултати.

На церемонията днес присъстваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместник-министърът Таня Райчева, главният секретар главен комисар Петър Тодоров, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев, началникът на РС „ПБЗН“ – В. Търново гл. инсп. Пламен Иванов и др.

За поредна година служител на регионалната дирекция беше отличен с едно от най-големите признания за постиженията в служебната дейност.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *