Конкурс за изработване на възрожденски пафти организира Община Елена

0
Община Елена кани любителите на фолклора да се включат в тазгодишния конкурс за изработване на пафти от времето на Възраждането. Той е част от програмата на балканския празник „Балканът пее и разказва”, чийто домакин през 2022 г. е Община Котел.
Конкурсът е любителски и няма професионален характер. Участие могат да вземат само жители от областите, в които се намират шестте приятелски общини – Елена, Котел, Трявна, Твърдица, Дряново и Гурково.
Пафтите трябва да са изработени от естествени материали – кожа, хартия, картон, ориз, леща, боб, подправки или други, които могат да предизвикат интерес. Изображенията им трябва да наподобяват оригиналните накити, характерни за дадената фолклорна област.
Регламентът разделя участниците в две групи – ученици и възрастни. Изработените пафти трябва да бъдат с информация от кой край на България са, какво изобразяват, както и името на автора, възраст, телефон за контакт.
Творбите може да предоставите до 16.05.2022 г. в Туристическия информационен център град Елена, ул. „Ил. Макариополски“ № 4.
Най-добрите ще участват в изложба по време на празника „Балканът пее и разказва“ в град Котел на 11 юни.
Повече информация за конкурса може да получите на тел. 08799101458.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *