Студио „Румина” с четири „горди члена” в Клуб 2021 на „Талантливите деца на България”

0

 

Фондация „Димитър Бербатов” публикува официалния списък на утвърдените  „Горди членове” на Клуб 2021 на своя проект „Талантливите деца на България”. Прави чест на Детско Естрадно Студио „Румина” при Военен клуб В. Търново, че четири негови възпитаници намериха място в този елитен клуб.

За четвърта поредна година Василена Василева (15 г.), а Дарена Станева (11 г.) и Моника Узунова (17 г.) за втори път са сред избраниците на Фондация „Бербатов”. Дебютант сред „гордите членове” е първокласничката  Велислава Мянушева (8 г.)

„Много съм щастлива за това признание на нашите деца. Те напълно го заслужават, защото в неимоверно тежките условия на последните две години не спряха да работят. Репетирахме повече онлайн  и много по-малко на живо, само когато беше възможно. Участвахме в десетки онлайн международни конкурси – Япония, САЩ, Дубай, Кипър, Армения, Румъния, Сърбия, Монте Карло, Рим, Москва, Амстердам, Прага… Снимахме конкурсните си клипове в домашна обстановки или в учебната зала. Специално искам на благодаря на нашия вокален педагог Милена Димитрова, която влага много душа, сърце и професионализъм при подготовката на децата. Благодарна съм и на родителите за горещата подкрепа и партньорството” – споделя Румяна Начева, създател и ръководител на ДЕС „Румина”.

Условията на Фондация „Д. Бербатов” тази година леко „свиха” наплива към Клуб`2021, поставяйки изискване за задължителни първи мяста сред 5-те най-високи постижения, с които се кандидатства. Новост е и краткото есе, което кандидатите представят за своя най-голям успех през годината.

„Радвам се за успеха на Васи, Мони, Дари и Вили, но нямам обяснение защо не беше утвърдена номинацията на Преслава Стоянова (16 г.), която отговаря на абсолютно всички изисквания, както и номинацията на Грациела Иванова от Амстердам. Все пак за Грациела имаме съмнение, защото тя не живее и не учи в България, но пък представя страната ни с нашия тийм… А и тази година в Клуб`2021 няма българчета от чужбина. Фондация „Бербатов” нямат практика да отговарят на подобни въпроси и това ясно е посочено  на сайта им. Т.е. – да търсим грешките в себе си.(!?)

На адреса на ДЕС „Румина” имаме и още една, още по-радостна новина – нашите момичета Преслава Стоянова и Моника Узунова  успешно преминаха първи етап на едно голямо музикално изпитание и много скоро всички ще научат за това. Нека само да са здрави и да се представят добре! Ние горещо ги подкрепяме!” – допълва г-жа Румяна Начева.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *