февруари 23, 2024

Шахматен клуб „Асеневци“ с двама шампиони на България

0

 

 

От 23-ти до 27-ми март в град Казанлък се проведоха Държавни училищни индивидуални първенства по класически шахмат. Организатор на проявата бе „Българска федерация по шахмат 1928“. Състезанията бяха изключително оспорвани, защото участие взеха едни от най-силните деца.

Младите шахматисти от „Асеневци“ донесоха две шампионски титли в Търново! Клубът бе представен от своите състезатели: Теона Тутекова, Теодор Тутеков и Валери Белчев.

 

Това беше поредно силно състезание за Теди. Той е многократен шампион на България и основната задача да защити титлата си от 2021 г. бе изпълнена! Той завърши турнира с максималните 7 от 7 възможни точки. По този начин значително повиши шахматния си рейтинг с 84 точки и затвърди позициите си на един от най-силните шахматисти сред децата.

Валери Белчев – tампион на България за момчета до 13 години

 

Това е първа републиканска титла за Валери Белчев. Той завърши турнира с 5 от 7 възможни точки, което му отреди първото място. Зад гърба си Валери има множество победи и отличия от национални и международни турнири, а титлата шампион на България чудесно попълва неговата колекция от призове.

 

Участие в надпреварата взе и най-малката шахматистка на „Асеневци“ – Теона Тутекова. Тя е само на 7 годинки, но безстрашно матира своите опоненти. Теона зае шесто място в нейната възрастова група.

„Изключително съм доволен от представянето на децата! Това са напълно заслужени победи, зад които стоят много воля, усилия, трудности и тренировки. Радвам се, че децата показаха желание за победа и запазиха самообладание в критичните партии. Те са много трудолюбиви и тренират отдадено – резултатите са налице. Сигурен съм, че големите победи тепърва предстоят!“ – коментира треньорът на ШК „Асеневци“ Даян Нинов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *