Болницата в Горна Оряховица привлича млади кадри, като плаща обучението им

0
Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“- Горна Оряховица продължава политиката за кадрово обезпечаване на здравното заведение с персонал като привлича още от студентската скамейка млади хора, които учат за специалисти по здравни грижи (медицински сестри, лаборанти, акушерки) или лекари специализанти.
В момента болницата е поела ангажимент към петима студенти, които учат във Филиала към МУ – Варна във Велико Търново – една студентка по акушерство, две третокурснички и още две четвъртокурснички, които се обучават за медицински сестри. От МБАЛ плащат семестриалните такси за обучение на бъдещите специалисти по здравни грижи и им създават почасова заетост, още докато следват. Стипендиантите работят в АГО, в Първо вътрешно отделение, в Отделението по нервни болести и в ковид отделенията на стационара.
В МБАЛ работят на трудови договори и млади специализанти. В момента те са шестима – ендокринолог, невролог, рентгенолог, кардиолог, педиатър и анестезиолог, като лечебното заведения заплаща обучението им.
Заради хроничният недостиг на медицински сестри и на лекари, болницата е в готовност да плаща семестриалните такси и обученията, и да сключва още договори със студенти, посочва управителят д-р Иван Иванов.
В договорите, които се сключват, е регламентирано след дипломирането на бъдещите специалисти по здравни грижи или придобиването на специалност от медиците, те да са с ангажимент да работят за определен период в МБАЛ.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *