Младежите от Ротаракт – Велико Търново преобразяват детското отделение в МОБАЛ

Приветливи, ремонтирани стаи и санитарни помещения ще посрещат най-малките пациенти на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. В момента в Отделението по педиатрия тече ремонт, а това е възможно, благодарение на Ротаракт клуб – Велико Търново.

„За малките герои“ се нарича проектът, който изпълняват младите ротарианци и който реализират със средства от Фондация „Ротари“ и с пари, събрани на няколко събития, организирани в старата столица.

Днес, когато се отбелязва Световния ден на здравето и Деня на здравния работник, младежите представиха какво е направено до момента на президента на Ротари клуб – Велико Търново Венелин Иванов.

Вече са реновирани спалните помещения и коридора в стая номер 7, където е извършено третиране против мухъл, грундиране, положена  е фина шпакловка, стените са боядисани, почистени са вертикалните щори. Изграден е и санитарният възел, където е направена замазка, положени са фаянс, гранитогрес и хидроизолация, изграден е таван от гипсокартон, поставяни са осветителни тела и санитария, подменена е ВиК инсталацията.

Проектът продължава, като ще бъдат ремонтирани общо девет стаи в отделението. Над 11 000 лева е сумата, с която се извършват дейностите, но набирането на средства продължава, защото от Ротаракт се надяват да продължат  и с изрисуване на стените в коридорите, за да се създаде още по-приятна обстановка за децата, настанени за лечение.

За да набират средства, младежите от Ротаракт във Велико Търново организираха поредица от събития съвместно с  Театър „Весел“, проведоха  стендъп комеди вечер с Димитър Иванов-Капитана и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.