Пет сребърни отличия спечели ДЕС„Румина” от международен конкурс в Кипър

0

 

На адреса на Студио „Румина” при Военен клуб Велико Търново пристигнаха отличията от  големия Международен конкурс „Aphrodite Voice” – Кипър. Пет втори  награди от Острова на Афродита допълниха богатата витрина на великотърновските таланти.

Дарена Станева (11 г.) и Божидара Якимова (12г.) се представиха във възрастова група „6-12 години”, съответно в категории “Blues/Jazz”  и „Native Language”. Дарена заслужи втората награда с вечния хит на Рей Чарлс „Hit The Road Jack”, а Божидара – с песента на Прея „Малките неща”.

В групата „13-16 години” Василена Василева (15 г.) завоюва своето второ място в кат. „Pop/Rock, Blues/Jazz” с хита на Тина Търнър “Simply The Best”, а Преслава Стоянова (16 г.) – с песента на Швеция от „Евровизия” 2014 – „Undo”.

В групата „17-19 години” Моника Узунова (17 г.) осребри участието си в Кипър с нова награда в своята биография, този път спечелена с кавъра на Adele “Easy on me” в категория „Pop/Rock, Blues/Jazz”.

„Радвам се за спечелените сребърни награди от нашите момичета! В конкурса „Aphrodite Voice” 2022 участваха 280 вокалисти от 34 държави, оценявани от международно жури от 50 страни. Заедно с инструменталистите, броят на участниците в това издание на конкурса е 400! Желанието на организаторите беше този път изданието да се проведе на живо в Лимасол, но…благодарение на несигурността в света, онлайн маратоните продължават. Дори сега стана по-сложно – до последния момент международните конкурси не  могат категорично да заявят регламента си. Но и това ще мине! Важното е, да не спираме да работим с децата! Именно желанието да се работи, донесе и признание за младите таланти на ДЕС „Румина”. Васи, Дари и Мони отново достойно защитиха влизането си в Клуб 2021 на „Талантливите деца на България” на фондация „Д. Бербатов”. Отлично е представянето и на Преси Стоянова и Божидара Якимова. Огромен дял в поредния ни успех има нашият млад вокален педагог Милена Димитрова, която като дете също беше в студио „Румина”. За пореден път ще благодаря и на родителите, които горещо ни подкрепят!” – сподели Румяна Начева, ръководител на ДЕС „Румина” и за втора поредна година – член на международното жури в Кипър в качеството й на директор на МК „Сребърна Янтра”.

Лауреати на МК „Aphrodite Voice” 2022 от Тайланд, Австрия и Полша получиха специални покани за участие в 20-то издание на „Сребърна Янтра” тази есен във Велико Търново.

сн. ДЕС „Румина”

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *